Welke beroemde Hillegommers waren toen op Wembley (1992)?

Onlangs zond de BBC de Freddie Mercury docu uit met aandacht voor het Freddie Mercury Tribute Concert for Aids Awareness  in een stijf uitverkocht Wembley stadion. Iedereen was daar op 20 april 1992: David Bowie, Elton John, Roger Daltrey, Metallica, Gun’s Roses, George Michael en… iemand uit Hillegom met het spandoek  Groeten uit Hillegom (zie screenshot).

Welke Hillegommers hadden überhaupt kans gezien kaarten te bemachtigen voor dat legendarische concert? De 72.000 tickets waren in 3 uur uitverkocht lees ik net – en dat nog zonder internet.

Dus wie uit Hillegom kregen dat voor elkaar?  Om vervolgens Pasen ’92 opgewekt af te reizen naar Wembley. Maar niet zonder een spandoek Groeten uit Hillegom mee te nemen…

En dat ook nog omhoog te houden juist als de BBC camera vanaf het podium over hun hoofden zwenkt…!-;)

Peter van der Klugt, redacteur van het literair-journalistieke magazine Hotel Flora, zoekt namens het Rien van Nunen Genootschap naar dorpsgenoten die hier meer van afweten.

#benieuwd #wereldberoemd

Over Rien van Nunen Genootschap

Elk geboortedorp heeft een verhaal en betekenis. Ik mijd Hillegom liever, dan dat ik er terugkeer. Maar op 1 april kijk ik uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van het Rien van Nunen Genootschap in Hotel Flora in Hillegom. Die herinneringen en momenten leggen we vast in dit blog, ook als ode aan Rien van Nunen, de beroemdste inwoner van Hillegom. (Herman Poos, mede oprichter van het Rien van Nunen Genootschap)
Dit bericht werd geplaatst in Wall of fame en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s