Stem van Rien van Nunen herleeft

Theo Hoekstra heeft het Rien van Nunen Genootschap onlangs verblijd met een oude opname van een interview met Rien van Nunen. Theo interviewde de acteur in 1972 in een revalidatiecentrum over zijn ziekte die hem uiteindelijk noodlottig werd. Het interview werd indertijd uitgezonden via zieken- en bejaardenomroep van Sole Mio in Noordwijk.

Theo heeft de opname laten digitaliseren bij Beeld en Geluid en beschikbaar gesteld aan ons. We zijn daar erg blij mee, ook voor de dochters van Rien van Nunen! Het gesprek van ca 15 minuten geeft een mooi beeld hoe populair Van Nunen was als burgemeester in Swiebertje en als Stiefbeen en Zoon, maar ook hoe begaan Van Nunen altijd bleef met zijn fans. Meer dan 25.000 poststukken zijn er ook geteld in het revalidatiecentrum na een oproep van Wim Duys om hem niet te vergeten…. Wrang is alleen dat Rien op zijn ziekbed nooit meer wat hoorde van zijn naaste collega’s.

Over Rien van Nunen Genootschap

Elk geboortedorp heeft een verhaal en betekenis. Ik mijd Hillegom liever, dan dat ik er terugkeer. Maar op 1 april kijk ik uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van het Rien van Nunen Genootschap in Hotel Flora in Hillegom. Die herinneringen en momenten leggen we vast in dit blog, ook als ode aan Rien van Nunen, de beroemdste inwoner van Hillegom. (Herman Poos, mede oprichter van het Rien van Nunen Genootschap)
Dit bericht werd geplaatst in Wall of fame en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Stem van Rien van Nunen herleeft

  1. Theo Hoekstra zegt:

    Op 11 mei 1972 mocht ik als medewerker van een zieken en bejaardenomroep in Haarlem, Rien van Nunen spreken, ik wil het niet echt een interview noemen, ben tenslotte geen journalist.
    Herinner me nog dat wij geld willen inzamelen voor Rien, maar de directie van bejaardentehuis Schalkweide stak daar een stokje voor.De pers oa Haarlems Dagblad en de Echo h.a.h blad schreven er over.Het interview is echter nooit uitgezonden en ik mocht mijn wekelijkse programma weer maken nadat ik excuses had aangeboden.Ach we waren een stel jonge mensen met goede bedoelingen die Rien wilde verwennen.De kranten knipsels, Rel Rien, heb ik nog bewaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s