Schrijversavond Rien van Nunen Genootschap

imagesHILLEGOM – Boekhandel The Readshop Hillegom houdt op dinsdagavond 16 januari a.s. een bijeenkomst met leden van het Rien van Nunen Genootschap. Negen leden van dit Hillegomse journalistencollectief zullen elkaar aan de tand voelen over hun boeken.

De schrijversavond vindt plaats op initiatief van Frank en Arjan Evers van The Readshop Hillegom. Negen leden van het Rien van Nunen Genootschap hebben hun medewerking toegezegd: Frénk van der Linden, Frenk der Nederlanden, John Schoorl, Peter Voskuil, Herman Poos, Marca Bultink, Pieter van Hove, Jos van Heck en Hans Duivenvoorden.

De schrijvers zullen elkaar interviewen en voorlezen uit eigen werk. Na afloop is er gelegenheid om na te praten, boeken aan te schaffen en die te laten signeren.

In het Rien van Nunen Genootschap hebben zich zo’n 15 journalisten verenigd, die in Hillegom zijn opgegroeid. De club is genoemd naar de acteur die in de jaren ‘60 van de vorige eeuw de eerste burgemeester van Swiebertje speelde en die toen in Hillegom woonde. Veel leden van dit genootschap zijn inmiddels landelijk bekend als journalist en schrijver.

UnknownHet Rien van Nunen Genootschap publiceert onregelmatig het literair-journalistieke magazine onder de titel Hotel Flora. Hierin staan interviews, verhalen en gedichten over Hillegom en Hillegommers. Het eerste nummer uit 2012 is geheel uitverkocht en een collectors item. Aflevering 2 uit 2016 is nog steeds verkrijgbaar.

 

De schrijversavond vindt plaats in boekhandel The Readshop, Hoofdstraat 85, 2181 EB Hillegom.

Aanvang: 20.00 uur. Toegang is gratis, maar alleen met aanmelding vooraf, vanwege het beperkte aantal plaatsen! Aanmelden via hillegom@readshop.nl, tel. 0252-517210 of in de winkel.

Over Rien van Nunen Genootschap

Elk geboortedorp heeft een verhaal en betekenis. Ik mijd Hillegom liever, dan dat ik er terugkeer. Maar op 1 april kijk ik uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van het Rien van Nunen Genootschap in Hotel Flora in Hillegom. Die herinneringen en momenten leggen we vast in dit blog, ook als ode aan Rien van Nunen, de beroemdste inwoner van Hillegom. (Herman Poos, mede oprichter van het Rien van Nunen Genootschap)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s