Hillegoms tijdschrift Hotel Flora 2 verschenen

image002HILLEGOM – Op 1 april a.s. verscheen de tweede aflevering van het literair-journalistieke tijdschrift Hotel Flora. Verhalen en gedichten over Hillegom en Hillegommers, geschreven door journalisten die in het bollendorp zijn opgegroeid.

Het blad werd gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Hillegomse Rien van Nunen Genootschap. Hierin hebben zich journalisten verenigd die in Hillegom hun jeugd doorbrachten. De club is genoemd naar de acteur die in de jaren zestig van de vorige eeuw de eerste burgemeester van Swiebertje speelde en die toen in Hillegom woonde.

Burgemeester Arie van Erk ontving het eerste exemplaar uit handen van hoofdredacteur Jos van Heck (foto Corine Zijerveld).  Rond de presentatie van het magazine was een gevarieerde talkshow in Villa Flora georganiseerd. Frénk van der Linden en Marca Bultink interviewden Hillegommers, die voorkomen in deze aflevering. Paul Letschert vertelde verhalen bij voorwerpen uit de vitrinekast in zijn drogisterij. Het interview met Libanon-veteraan Willem Hageman maakte duidelijk hoe deze oorlog nog altijd zijn leven beïnvloedt.
Tussendoor was er muziek van de Hillegomse gitarist Milan Couzijn en van de band Shield 2, waarin o.a. Jos Schild speelt, vroeger actief in King Miles en Taurus. Iedereen in de zaal kon meedoen aan de grote Hillegom-quiz van Paul de Vlieger. In de finale won Annechien Snuif het van Robert van Vliet.

Hoogtepunt van de avond was natuurlijk de presentatie van het eerste exemplaar van Hotel Flora 2. Hoofdredacteur Jos van Heck: “Wij hebben een tijdschrift willen maken over universele dingen die Hillegommers hebben meegemaakt, maar die overal kunnen plaatsvinden. Hillegom is de wereld en de wereld is Hillegom.” Hij overhandigde het eerste exemplaar van het blad aan burgemeester Arie van Erk, die eerder op de avond vertelde wat hij na ruim een jaar vindt van Hillegom en haar bevolking.

Tijdschrift Hotel Flora 2
In het 116 pagina’s tellende tijdschrift staan 20 persoonlijke verhalen, interviews en gedichten van Marca Bultink, Jos van Heck, Frénk van der Linden, Frenk der Nederlanden, André Nelis, Herman Pimage004oos, John Schoorl, Paul de Vlieger en Peter Voskuil. Tekenaar Hans Duivenvoorden en fotografe Corine Zijerveld maakten fraaie illustraties en foto’s.

Het magazine Hotel Flora is voor € 14,95 in Hillegom te koop bij Readshop Hillegom, Villa Flora in Hillegom enBoekhandel Grimbergen in Lisse. U kunt het magazine ook bestellen via de website van Rien van Nunen Genootschap.

Over Rien van Nunen Genootschap

Elk geboortedorp heeft een verhaal en betekenis. Ik mijd Hillegom liever, dan dat ik er terugkeer. Maar op 1 april kijk ik uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van het Rien van Nunen Genootschap in Hotel Flora in Hillegom. Die herinneringen en momenten leggen we vast in dit blog, ook als ode aan Rien van Nunen, de beroemdste inwoner van Hillegom. (Herman Poos, mede oprichter van het Rien van Nunen Genootschap)
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond genootschap. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hillegoms tijdschrift Hotel Flora 2 verschenen

 1. dick Zwaan zegt:

  Dit tijdschrift wordt “de tweede aflevering van het literair-journalistieke tijdschrift Hotel Flora” genoemd. Dit impliceert, dat er ook een eerste deel is (geweest). Zo ja, is dit nog ergens verkrijgbaar? Een logische volgende vraag is, of er in de toekomt meer delen zullen verschijnen en als sub-vraag, of er een mogelijkheid is voor een soort abonnement op nog komende delen.

  • 1 aprilgenootschap Rien van Nunen zegt:

   Dag Dick
   Wat een mooi compliment. Daar doen we het voor 🙂
   Nummer 1 is uitverkocht. Frank Evers, ondernemer in Hillegom, koopt even oude onbeschadigde nummers tegen de nominale prijs op want er zijn blijkbaar meer liefhebbers zoals jij.
   We hebben de ambitie jaarlijks een boekje te maken. Over Hillegom raak je immers niet uitgeschreven…
   Een abonnement zal ik tzt eens voorleggen. Mooie suggestie.
   Met vriendelijke groet
   Namens 1 april genootschap Rien van Nunen
   Herman Poos

   • dick Zwaan zegt:

    Als Frank zo’n exemplaar heeft, houd ik me aanbevolen. Is een welkome aanvulling op mijn uitgebreide collectie boeken over Hillegom en de Bollenstreek (zie http://www.familiezwaan.nl/html/literatuur.htm). Heb al advertentie geplaatst (gezocht:***), maar geen reactie. Hoop dat jullie mij kunnen helpen,

   • 1 aprilgenootschap Rien van Nunen zegt:

    Frank Evers in de Mariastraat heeft wellicht een of enkele exemplaren in zijn winkel liggen. En wat een bijzondere bibliotheek heb jij over Hillegom. Zit een verhaal in dat iemand zo verknocht kan raken op een dorp. Kan ik nog veel van leren…. 🙂
    Ik woon (bewust) ver buiten Hillegom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s