Hillegomse journalisten presenteren tweede aflevering tijdschrift Hotel Flora

nieuwe coverOp vrijdag 1 april a.s. verschijnt de tweede aflevering van het literair-journalistieke tijdschrift ‘Hotel Flora’. Verhalen en gedichten over Hillegom en Hillegommers. Het blad is gemaakt door een groep journalisten die in Hillegom hun jeugd doorbrachten. Zij hebben zich verenigd in het 1 April Genootschap Rien van Nunen.

Hillegom is de bakermat van een ongekend groot aantal journalisten. Overal in de media tref je ze aan: op radio en televisie, in boeken, kranten en tijdschriften. In 2007 richtten ze het ‘1 April Genootschap Rien van Nunen’ op, vernoemd naar de legendarische acteur die in de jaren zestig van de vorige eeuw de eerste burgemeester van Swiebertje speelde.

In 2012 publiceerden zij de eerste aflevering van het literair-journalistieke magazine Hotel Flora. Vier jaar later verschijnt de tweede aflevering van Hotel Flora. Sommige auteurs kijken daarin met weemoed terug op het dorp van hun jeugd, anderen hebben een haat-liefdeverhouding ontwikkeld met Hillegom.

Tijdschrift Hotel Flora

Deze aflevering heeft als thema: Hillegommers die het verschil maakten. Het blad bevat 20 persoonlijke verhalen, interviews en gedichten. Een greep uit de inhoud: een Libanonveteraan aan de Mesdaglaan vertelt zijn aangrijpende verhaal. The Voice van Hillegom spreekt. De verschrikkelijke neergang van de James Dean van de Bollenstreek passeert de revue. Verliefdheden op Joegoslavische meisjes worden opgerakeld, net als het Hillegomse mysterie van Gerard Cox.

De volgende leden van het ‘1 April Genootschap Rien van Nunen’ leverden belangeloos hun medewerking: Marca Bultink, Jos van Heck, Frénk van der Linden, Frenk der Nederlanden, André Nelis, Herman Poos, John Schoorl, Paul de Vlieger, en Peter Voskuil. Tekenaar Hans Duivenvoorden en fotografe Corine Zijerveld maakten fraaie illustraties en foto’s.

Bestellen

Hillegommers zullen veel bekends ontdekken, maar ook lezers van elders zullen zich herkennen in de verhalen. Het eerste exemplaar van het 116 pagina’s tellende blad wordt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het genootschap op 1 april uitgereikt aan de Hillegomse burgemeester Van Erk.

Vanaf 2 april is Hotel Flora voor € 14,95 in Hillegom te koop bij Readshop Hillegom, Hoofdstraat 93, en Villa Flora, Hoofdstraat 55. U kunt het magazine ook bestellen via deze site

 

 

Over Rien van Nunen Genootschap

Elk geboortedorp heeft een verhaal en betekenis. Ik mijd Hillegom liever, dan dat ik er terugkeer. Maar op 1 april kijk ik uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van het Rien van Nunen Genootschap in Hotel Flora in Hillegom. Die herinneringen en momenten leggen we vast in dit blog, ook als ode aan Rien van Nunen, de beroemdste inwoner van Hillegom. (Herman Poos, mede oprichter van het Rien van Nunen Genootschap)
Dit bericht werd geplaatst in Blogbijdragen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s