Literaire avond in boekhandel Plantage

Op donderdag 24 mei a.s. organiseert boekhandel Plantage in Hillegom een literaire avond. Leden van het 1 April Genootschap Rien van Nunen zullen daar interviews houden en voorlezen uit eigen werk.

Het genootschap bestaat uit vijftien journalisten die in Hillegom zijn opgegroeid. De groep heeft zich genoemd naar de acteur Rien van Nunen, die in de jaren ’60 de bekendste inwoner van Hillegom was. Op 1 april presenteerde het genootschap de eerste aflevering van het literair-journalistieke tijdschrift ‘Hotel Flora’, met een unieke talkshow in het gelijknamige hotel.

Literaire avond in boekhandel Plantage

De redactie van het blad ‘Hotel Flora’ organiseeert op donderdagavond 24 mei een literaire avond, in samenwerking met de Hillegomse Boekhandel Plantage. Leden van het 1 April Genootschap Rien van Nunen zullen daar verhalen, gedichten en liederen voordragen. Frénk van der Linden en Frenk der Nederlanden zullen de avond presenteren en diverse interviews houden. Verder is medewerking toegezegd door Jos van Heck, Marca Bultink, Peter Voskuil en anderen.

De literaire avond op 24 mei duurt van 19.30 tot 21.30 uur en wordt gehouden in Boekhandel Plantage Books & More, Hoofdstraat 93, 2181 EC Hillegom.

 Blad Hotel Flora

Het tijdschrift ‘Hotel Flora’ is nog steeds te koop. In het 110 pagina’s tellende blad kijken de journalisten terug op hun jeugd in het dorp. Hillegommers zullen veel bekends ontdekken, maar ook lezers van elders zullen zich herkennen in de verhalen.

Het blad is voor € 14,95 te koop bij de boekhandels Plantage in Hillegom, Grimbergen in Lisse en bij boekhandels in Heemstede en Bloemendaal. Het magazine is ook te bestellen via de website van het 1 April Genootschap Rien van Nunen: www.1aprilgenootschap.nl

Over Rien van Nunen Genootschap

Elk geboortedorp heeft een verhaal en betekenis. Ik mijd Hillegom liever, dan dat ik er terugkeer. Maar op 1 april kijk ik uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van het Rien van Nunen Genootschap in Hotel Flora in Hillegom. Die herinneringen en momenten leggen we vast in dit blog, ook als ode aan Rien van Nunen, de beroemdste inwoner van Hillegom. (Herman Poos, mede oprichter van het Rien van Nunen Genootschap)
Dit bericht werd geplaatst in Blogbijdragen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Literaire avond in boekhandel Plantage

 1. Lisa Groot zegt:

  Beste,

  In het meest recente nummer van Villamedia – Het vakblad voor journalisten – staat een recentie over Hotel Flora. Helaas kan ik geen postadres vinden, mochten jullie het nummer willen ontvangen stuur dan een mailtje met jullie adres naar lgroot@villamedia.nl

  Met vriendelijke groet,

  Lisa Groot
  Villamedia Magazine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s