Genootschap werkt serieus aan 1 april cadeau

Op 1 april 2012 ziet het literair journalistieke tijdschrift Hotel Flora (voorlopige werktitel) het levenslicht als er vooraf 200 aandelen van 15 euro zijn verkocht. Aandelen zijn vanaf heden te koop via http://hotel-flora.paypool.nl/. Paypool is een nieuwe vorm van fondswerving (fundcrowding), waarbij -in dit geval- het blad pas wordt geproduceerd indien het gestelde bedrag (€ 3000,-) is opgehaald. Participatie is al mogelijk vanaf 15 euro.

Als het gestelde bedrag niet wordt gehaald, wordt de reeds overgemaakte bedragen teruggestort. Na twee dagen was al ruim 700 van de 3000 benodigde euro’s opgehaald. Ook lezers van deze site worden van harte uitgenodigd mee te doen!

Het blad Hotel Flora is een initiatief van het 1 aprilgenootschap Rien van Nunen dat bestaat uit een bonte mengeling van vijftien bekende en minder bekende journalisten van radio, tv, landelijke en regionale dagbladen, lokale kranten en vaktijdschriften.

Alle leden willen bijdragen aan een journalistieke impressie van het leven in een doorsnee Nederlandse gemeente met eigen karakteristieke kenmerken, twisten en talenten. Het blad Hotel Flora geeft daarom een andere kijk op Hillegom.

Het is ook op z’n minst curieus dat zo’n grote groep journalisten in een dorp met circa 20.000 inwoners in eenzelfde periode is opgegroeid. Het 1 aprilgenootschap Rien van Nunen streeft er naar jaarlijks een uitgave te verzorgen van het Hotel Flora, dat is vernoemd naar de vaste pleisterplaats van het genootschap tijdens de jaarlijkse samenkomst op 1 april.

Alle leden werken belangeloos mee aan Hotel Flora en investeren daarnaast in financiele zin in de uitgave. Om deze uitgave mogelijk te maken worden dus ook aandelen van 15 euro uitgegeven die recht geven op:
a) een echt aandeel
b) op het jaarlijkse tijdschrift van meer dan 100 pagina’s
c) het bijwonen van de presentatie van Hotel Flora op zondag 1 april 2012 om 17.00 uur. Frénk van der Linden en Frenk der Nederlanden verzorgen dan als Frénk der Frenken een talkshow over Hillegom en het blad zelf.
d) Mocht er sprake zijn van winst, dan wordt deze het volgende jaar aan de aandeelhouders uitgekeerd in de vorm van een korting op de volgende uitgave.

Het blad Hotel Flora wordt mede mogelijk gemaakt door Ecodrukkers uit Nieuwkoop en mag zich daarom met recht een groene uitgave noemen.

Over Rien van Nunen Genootschap

Elk geboortedorp heeft een verhaal en betekenis. Ik mijd Hillegom liever, dan dat ik er terugkeer. Maar op 1 april kijk ik uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van het Rien van Nunen Genootschap in Hotel Flora in Hillegom. Die herinneringen en momenten leggen we vast in dit blog, ook als ode aan Rien van Nunen, de beroemdste inwoner van Hillegom. (Herman Poos, mede oprichter van het Rien van Nunen Genootschap)
Dit bericht werd geplaatst in Blogbijdragen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s