Waar moet het Rien van Nunen plantsoen komen?

Botanicus Hans Blokzijl van Bomenencentrum Nederland heeft nog een erfenis achtergelaten als gast op 1 april 2011 in hotel Flora. De ondernemer die het dorpsplein in Hillegom heeft ingericht met zijn bomen heeft een unieke geelkleurige kastanjeboom beschikbaar gesteld voor een Rien van Nunen plantsoen op voorwaarde dat daar jaarlijks de narcis Steptoe (Stiefbeen) zal bloeien.

Voorlopig willen we eerst weten of het plantsoen in Hillegom als eerbetoon aan de beroemdste inwoner van het dorp er moet komen en zo ja waar?

We zijn benieuwd naar de voorkeuren en eventuele suggesties. Hillegom watcher Wessel Mekking (Haarlems Dagblad) doet twitterend al de suggestie het vernieuwde Henri Dunantplein om te dopen tot Rien van Nunenplein.
Wilbert Koops mailt ons dat de grote rotonde tussen de Beeklaan en de Wilhelminalaan zich er goed voor leent. Dit is dichtbij de Parallelweg en wordt straks de mooie entree naar een nieuw wijkje (met misschien de Rien van Nunenstraat) aldus Wilbert.
Marianne Habraken doet als “import Hillegommer”het voorstel om de rotonde bij het station een mooie binnenkomer te laten zien door de koppeling met Rien van Nunen. ,,Naar wie ik altijd met veel plezier heb gekeken”, zo laat zij ons weten.

Bij voorbaat ook dank voor uw mening

Met vriendelijke groet
Het 1 aprilgenootschap Rien van Nunen

Over Rien van Nunen Genootschap

Elk geboortedorp heeft een verhaal en betekenis. Ik mijd Hillegom liever, dan dat ik er terugkeer. Maar op 1 april kijk ik uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van het Rien van Nunen Genootschap in Hotel Flora in Hillegom. Die herinneringen en momenten leggen we vast in dit blog, ook als ode aan Rien van Nunen, de beroemdste inwoner van Hillegom. (Herman Poos, mede oprichter van het Rien van Nunen Genootschap)
Dit bericht werd geplaatst in Wall of fame en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Waar moet het Rien van Nunen plantsoen komen?

  1. Pingback: Stemmen op de boom van Hans in het Rien van Nunenplantsoen | Genootschap Vrienden van Hans Blokzijl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s