Verslag van een 1 aprilgrap die waarheid blijkt te zijn

De lokale en regionale kranten twijfelden of ze op 1 april langs zouden komen bij de doop van een narcis vernoemd naar Rien van Nunen, beroemd als burgemeester in Swiebertje en als Stiefbeen. Ze waren bevreesd voor een grap….

Het 1 april boulevardteam was wel aanwezig en legde de bijzondere gebeurtenis vast. Hans Blokzijl van Bomencentrum Nederland schonk alvast een nieuw cadeau: hij stelde een uitzonderlijke bijzondere boom beschikbaar aan kweker Jaap Leenen en of de gemeente Hillegom op voorwaarde dat deze boom jaarlijks wordt verrijkt met een perk Steptoe (Stiefbeen), de naar Rien van Nunen vernoemde bloem.

Als klap op de vuurpijl: een kort gesprek met mevrouw Hella Van Nunen-Faassen, die met haar (klein) dochters intens genoot van dit weerzien met Hillegom.

Over Rien van Nunen Genootschap

Elk geboortedorp heeft een verhaal en betekenis. Ik mijd Hillegom liever, dan dat ik er terugkeer. Maar op 1 april kijk ik uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van het Rien van Nunen Genootschap in Hotel Flora in Hillegom. Die herinneringen en momenten leggen we vast in dit blog, ook als ode aan Rien van Nunen, de beroemdste inwoner van Hillegom. (Herman Poos, mede oprichter van het Rien van Nunen Genootschap)
Dit bericht werd geplaatst in Wall of fame en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s