Rien van Nunen aan de basis van het opaschap

Op 1 april 2011 rond 18.30 uur las Jos van Heck een briefje voor over zijn aankomende opaschap. Nog geen twintig minuten later werd hij door zijn zoon Eric gebeld met de trotse mededeling dat hij zojuist vader was geworden van een zoon, genaamd Bryson. Bizar, ontroerend, bijzonder, typisch Rien zo fluisterde het genootschap nippend en toastend op Jos!

Voor de overlevering vermelden we de historische tekst die Jos voorlas terwijl zijn kleinzoon het levenslicht zag:

,,In een van zijn recente mails maakte Herman gewag van het feit dat ik op het punt stond om opa te worden. Welnu, inmiddels is het zover. Maar ik zou dit hier niet zo officieel meedelen als deze nieuwe status los stond van mijn lidmaatschap van ons genootschap. Alles heeft met alles te maken, zegt de holist in mij.

,,Zo kan ik de veilige landing op aarde van deze mannelijke Van Heck niet los zien van wat zich vorige jaar na onze eerste bijeenkomst afspeelde ten huize van mijn zoon en schoondochter. Daar op de koffie vertelde ik trots van mijn Hillegomse wederwaardigheden. In het begin leek mijn verhaal hen enigszins te vervelen, maar toen ik vertelde dat de avond zich had afgespeeld onder het patronaat van Rien van Nunen veranderde de sfeer op slag.

,,Het stel keek elkaar veelbetekenend aan, verontschuldigde zich en trok zich terug op de bovenverdieping. En nu ben ik opa! Jullie maken mij niet wijs dat deze gebeurtenissen niets met elkaar te maken hebben. Van de filosoof Jaap van Heerden heb ik geleerd dat creatieve mensen vaak een handje geholpen worden door het zogenaamde morfogenetische veld, dat zich als een bezielende deken over de aarde uitspreidt. Dit nieuwe ventje zal de journalistieke draad die zijn opa in Hillegom heeft opgepakt te zijner tijd overnemen en de wereld in het algemeen en de dorpen op de geestgronden in het bijzonder verblijden met een biografie van het 1 april Rien van Nunen Genootschap.

,,We zullen nog een hoop werk moeten verzetten om deze toekomstige biograaf van stof te voorzien. Een torenhoge drankrekening van Flora is geen solide fundering voor een werk van letterkunde. Aan het werk!”

Over Rien van Nunen Genootschap

Elk geboortedorp heeft een verhaal en betekenis. Ik mijd Hillegom liever, dan dat ik er terugkeer. Maar op 1 april kijk ik uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van het Rien van Nunen Genootschap in Hotel Flora in Hillegom. Die herinneringen en momenten leggen we vast in dit blog, ook als ode aan Rien van Nunen, de beroemdste inwoner van Hillegom. (Herman Poos, mede oprichter van het Rien van Nunen Genootschap)
Dit bericht werd geplaatst in Blogbijdragen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s