Peter Voskuil debuteert met Yvonne van Gennip

Waarover, met Wie, Waar, Waarom en Wanneer werd de eerste journalistieke stap gezet? Op dit  blog spitten de leden van het genootschap in hun herinneringen, plakboeken en archief om hier achter te komen. Wellicht geeft deze speurtocht ook inzicht waarom er tot 1975 inkt door Hillegom vloeide… (nota bene: tot het jaar waarin Rien van Nunen overleed, vonden vele journalisten het levenslicht tussen de bloembollen).  De eerste herinnering komt van Peter Voskuil:

Mijn eerste interview ooit was met Yvonne van Gennip, in de zesde klas geschreven van de lagere school, samen met een vriendje. Zijn ouders kenden haar ouders en toen mochten we langskomen. Dan hebben we het toch al snel over 1984; weet nog dat ik bij Yvonne’s ouders thuis waar ze toen nog woonde op de bank tegenover haar zat en mijn kladjes door de war haalde. Daardoor kreeg ze sommige vragen twee keer.

Probleem is alleen dat ik die tekst niet meer heb en ook zo 1-2-3 meer zou kunnen achterhalen. Heb mezelf beloofd dat mijn laatste interview ooit ook met Yvonne zal zijn. Overigens volgend jaar ben ik er ook zeker bij wanneer het 1 april genootschap Rien van Nunen weer bijelkaar komt!

Over Rien van Nunen Genootschap

Elk geboortedorp heeft een verhaal en betekenis. Ik mijd Hillegom liever, dan dat ik er terugkeer. Maar op 1 april kijk ik uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van het Rien van Nunen Genootschap in Hotel Flora in Hillegom. Die herinneringen en momenten leggen we vast in dit blog, ook als ode aan Rien van Nunen, de beroemdste inwoner van Hillegom. (Herman Poos, mede oprichter van het Rien van Nunen Genootschap)
Dit bericht werd geplaatst in Digitaal plakboek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s